March 7, 2021

Zbuluesi i vaksinës vlerëson se kur do t’i kthehemi normalitetit: Ky dimër do të jetë i vështirë

Sahin beson se ky dimër do të jetë akoma i vështirë sepse vaksina nuk do të ketë një efekt të madh në numrin e të infektuarve rishtas, shkruan BBC./ 5 sekonda pasi ta keni hapur marketingun hapet artikulli i plotë

Në një intervistë për BBC, profesor Sahin tha se ishte i bindur se vaksina do të zvogëlojë transmetimin e virusit midis njerëzve dhe do të parandalojë zhvillimin e simptomave tek njerëzit që vaksinohen. Ai shtoi se është gjithashtu e mundur që vaksina të përgjysmojë transmetimin e virusit, gjë që do të ishte me rëndësi të madhe./ 5 sekonda pasi ta keni hapur marketingun hapet artikulli i plotë

Unë kam shumë besim se transmetimi njerëzor i virusit do të reduktohet falë një vaksine kaq efikase, ndoshta jo me 90 për qind, por mbase me 50 për qind, por nuk duhet të harrojmë se edhe një përqindje e tillë mund të rezultojë në një ulje dramatike të përhapjes së mëtejshme të pandemisë”, tha ai./ 5 sekonda pasi ta keni hapur marketingun hapet artikulli i plotë