March 8, 2021

Vaksina e parë ‘historike’ andti- Covid ofron 90% mbrojtje

Analizat paraprake kanë treguar se vaksina e parë efektive kundër koronavirusit mund të ndihmojë që në 90 përqind të njerëzve të parandalojë infektimin me këtë virus, shkruan BBC.Zhvilluesit e saj – Pfizer dhe BioNTech – e përshkruan këtë si një “ditë e mrekullueshme për shkencën dhe humanizmin”

Vaksina e tyre është testuar në 43.500 njerëz në gjashtë vende dhe nuk janë ngritur shqetësime për sigurinë. Kompanitë planifikojnë që të aplikojnë për miratim emergjent, në mënyrë që të fillojnë ta përdorin vaksinën deri në fund të muajit.