March 5, 2021

Mbyllja e kufijve, Merkel : Ja sa muaj do te zgjase dhe cfarë do të ndodhë me ato që kanë mbetur jashtë vëndit

Gjermania zbaton menjëherë vendimin e BE-së për ndalimin e hyrje-daljeve nga vendi, duke i mbyllur kufijtë. Gjermanët që ndodhen aktualisht jashtë vendit do të kthehen përmes një aksioni të posaçëm me avionë charter.

Gjermania në nivel federate dhe landesh synon të dyfishojë numrin e shtretërve të rea.nimacionit nëpër klinika, si një masë tjetër në sfondin e rre.zikut të përhapjes së Coronas. Kjo mësohet nga një vendim, që e posedon agjencia e lajmeve DPA. Më tej sipas këtij informacioni mësohet, se politikanët kanë vendosur një plan emer. gjence për spitalet.

Parimisht çdo shtetas gjerman ka të drejtë të kthehet në atdhe. Ata që kanë shenja te prekjes pas mbërritjes në Gjermani duhet të kalojnë në karantinë.Maas dha edhe një paralajmërim për udhëtimet. Me këtë ai donte t’u bëjë të qartë qytetarëve, se aktualisht udhëtimet jashtë vendit janë të papërgjegjshme.Në rast se ndërpirtet qarkullimi ajror ndërkombëtar, kufijtë dhe aeroportet mbyllen, atëherë askush nuk mund të garantojë sërish kthimin në vend, tërhoqi vëmendjen Maas