March 6, 2021

E pazakontë në Tiranë/ 20 vjeçarja me urgjencë në spital, mjekët i nxjerrin një gjilpërë nga trupi (VIDEO)

Realizohet me sukses nxjerrja e trupit të huaj (gjilpërë me kokë) nga niveli i porcionit të tretë duodenal.

evidentohet prezenca e trupit të huaj pra e gjilpërës, por duke përparuar më tej endoskopikisht, në nivel të porcionit të tretë duodenal (në jejunum, që është pjesa e sipërme e zorrës së hollë), mjeku arrin të evidentojë trupin e huaj dhe me ndihmën e “grasping forceps” arrin të kapë gjilpërën dhe të realizojë me sukses nxjerrjen e saj pa krijuar trauma në zorrë, stomak dhe ezofag, duke mënjanuar kështu edhe ndërhyrjen kirurgjikale. 5 sekonda pasi ta keni hapur marketingun hapet artikulli i plotë