February 27, 2021

Vajza që shikoni në foton e mësipërme është Ayla Gezgin, 4 vjeçarja që u shpatua nga ekipet e kërkim-shp ëtimit në Izmir, 91 orë pas tërmetit tra gjik.

Emocionuese! 91 orë nga tërmeti i Izmirit, 4 vjeçarja nxirret e gjallë nga rrënojat dhe merr gjithë vëmendjen me buzëqeshjen e saj 5 sekonda pasi ta keni hapur marketingun hapet artikulli i plotë

Buzëqeshja e vogëlushes ka tërhequr vëmendjen e të gjithë ekuipazhit të kërkim-shpëtimit, e padyshim dhe të mediave që e kanë raportuar menjëherë lajmin, shkruan newsb omb.al. Edhe pse po bëheshin gati 4 ditët nën rr ënoja, vogëlushja Ayla ishte “si kokrra e mollës” kur u nxor nga rrënojat dhe me buzëqeshjen e saj u dha shpresë autoriteteve të vijojnë kërkimet.Ndërkohë, dje është nxjerr nga rrënojat e gja llë dhe një vajzë tjetër 3 vjeçare, Elif Perinçek. Nëna e saj dhe motra binjake u nxorën gjithashtu të gja lla nga rrënojat, raporton newsb omb.al. “Kur Elif u pa për herë të parë, ajo ishte e palëvizshme. Për fat të keq, u mendua të ishte një trup i paj etë. Sidoqoftë, ne vumë re se sytë e saj po lëviznin. Pastaj vumë re një lëvizje të vogël dhe pamë se ajo ishte gj allë. Ishte me të vërtetë një mrekulli për ne”, ka thënë një nga mjekët në momëntin e shpëtimit.

Kujtojmë së, 102 persona kanë h umbur jetën nga tërmeti tr agjik që go diti Izmirin të premten, ndërsa 1026 të tjerë janë pl agosur. Operacionet e kërkim-shpëtuimit vazhdojnë në 5 nga 17 ndërtesat e shk atërruara5 sekonda pasi ta keni hapur marketingun hapet artikulli i plotë